icon language english

Studentská unie Jihočeské univerzity

Art Day: Festival Umění na Jihočeské Univerzitě

Tradiční událostí pořádanou Studentskou unií Jihočeské Univerzity je každoroční festival umění Art Day.

10:55, 19/04/2024

Akce, která spojuje umění, kreativitu a sdílení myšlenek. Letošní ročník, konaný od 15. do 17. dubna, přinesl novinky a rozšíření, neboť poprvé v historii probíhal celkem tři dny.

Art Day není jen prostor pro prezentaci uměleckých děl ale komplexní událost, která nabízí široké spektrum aktivit pro studenty i veřejnost. Když vstoupíte do Studentského klubu Kampa, vstupujete do světa barev, tvarů a emocí. Každý roh, každá zeď a každý koutek je zaplněný uměleckými díly, která vyprávějí svůj příběh. Fotografie, obrazy, literatura či sochy – všechno má své místo a každý návštěvník má možnost se do těchto příběhů ponořit. Art Day ale není jen o statickém umění.
Je to také o interakci, diskusi a vzdělávání. Workshopy, přednášky a diskusní panely umožňují studentům a návštěvníkům ponořit se do hlubin uměleckého procesu a objevovat nové perspektivy. Výstavy byly přístupné i v prostorách Akademické knihovny JU.

A co by to bylo za festival bez hudby a zábavy? Večery Art Day byly vyplněny energií
a melodiemi, které oslovily všechny smysly. Jamování v rámci Jamfire v úvodní den přivedlo do klubu živou hudbu, spontánní tanec a soutěže. Následovalo vystoupení nadějné zpěvačky Emaya a závěrečné hudební překvapení v podobě všem oblíbeného karaoke. Celou akci završilo energické vystoupení kapely William, vítězů místního kola UniBand Contest. Závěr patřil zpěvákovy Láska.

Art Day není jen o umění, ale o propojení lidí. Je to prostor pro sdílení nápadů, setkávání
se s inspirativními osobnostmi a budování komunity. Letošní třídenní festival potvrdil význam umění
v životě univerzity i širšího regionu a ukázal, že mladá generace má stále co nabídnout. Příští ročník
se již nyní zdá být plný slibů a očekávání, ať už se jedná o nové umělecké talenty, inspirativní přednášky či skvělou hudbu. Art Day prostě není jen další událostí – je to životní zážitek.

 

Děkujeme partnerům akce:

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Město České Budějovice
Budějovický Budvar
Portál Studentský život
Studentský klub Kampa
Akademická knihovna Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích

Další články

Všechny články